PENGIRIMAN GRATIS DI SADAYA PRODUK BUSHNELL

Tinjauan pilem: Kuring mikirkeun tungtung Hua Mulan | Les Misérables

Upami éta henteu premiere dina Netflix, pilem anyar Charlie Kaufman "Kuring Mikir Hal Akhir" bakal sami sareng Christopher Nolan anu nembé dikaluarkeun "Tenet ngagaduhan daya tarik anu dua. Ieu sanés ngan ukur kusabab anu gering sareng kasieun kana novél Kaufman "Antkind", protagonis kritikus pilem resep. Distorsi dina otak pilem Nolan sareng karya Kaufman nyalira. Sapertos Tenet, karyana Kaufman anu pang anyarna pinuh ku parobihan waktos, nyeri sirah tina sipat sombong métaforis sareng réferénéntitas diri resmi, nungtun urang kumaha nonton éta bari ningali. Béda sareng Tenet, éta mangrupikeun asistén dua-tangan anu surreal, low-key, nyobian ngareuwaskeun kami tanpa ngaganggu gendang telinga urang.
Pilem anu dibéntangan ku Jessie Buckley sareng Jesse Plemons pastina henteu sacara teu dihaja. Pilem ieu ngurilingan pasangan anu hubungan anu énggal sigana bakal ambruk kusabab Barkley's Lucy ngundurkeun diri sareng sapuk pikeun nganjang ka kolot Plemons Jake. Lucy-bisa waé teu disebut Lucy-nyaéta jalma anu ngagaduhan mamang ngeunaan hubungan éta. Anjeunna mangrupikeun seniman-panginten ahli fisika atanapi panyair-sareng sirahna (anu ku urang sering dipecat) pidangan rahasia henteu lepat sareng tiasa nyuarakeun rasa teu aman tina Jack anu saé tapi kusam dirina, Nalika cuaca beuki parah, aranjeunna beuki caket sareng ngadeukeutan ka bumi budakna.
Sanaos pilem Kaufman sok gaduh tempat anu lemes pikeun horor anu ngaganggu anu aya, nalika protagonis sumping di tegalan anu sepuh kolotna Jack, kuring mikir ngeunaan "The Ending Thing" anu ningkatkeun ieu ku hiji atanapi langkung. Dua. Ibu sareng bapak rada gélo (aranjeunna dimaénkeun ku Tony Colette sareng David Tris, duanana henteu waras), ditambah ku waktos anu ujug-ujug sareng pengulangan anu capricious, aranjeunna teras-terasan ngarobih Lucy sareng Jack hubungan cinta na geuwat ngancurkeun kamampuan Lucy pikeun ngabedakeun antara leres sareng salah.
Kumaha ieu jalanna? Mimitina karaosna siga urang lebet kana "Twilight Zone" atanapi "The Shining", teras versi Cina sareng Kulon tina Alain Resnais's "Marienbad's Last Year", sareng Lucy - atanapi nona Lucy kami kenal - mendakan ujug-ujug anjeunna ngamimitian paguneman sareng Jack sepuh sareng panyakit sepuh. Pagelaran Buckley sareng Plemons parantos ngalaman parobihan anu jelas, anu ngajantenkeun urang henteu saimbang pisan, sanaos pilem na sigana nyobian mikirkeun indulging pertindihan psikologis kompléks antara salaki sareng pamajikan, sareng kumaha hubungan antar manusa sacara jero ngarobah saha urang (atanapi urang pikir kami Saha éta?) Éta berkembang arah anu langkung sepi sareng langkung poék. Sanaos dumasar kana novél panulis Kanada Iain Reid di 2016, éta murni karya Kaufman. Licik, licik murag kana sedih jeung gélo tina solipsism.
Kaputusan kontroversial Disney pikeun ngaliwat bioskop anu gaduh masalah sareng hype remake live-action Mulan dina Disney + (ditagihkeun di luhur biaya langganan bulanan pikeun layanan streaming), nunjukkeun yén ieu bener-bener membosankan. Pentingna komérsial. Ninggalkeun lagu sareng sora Eddie Murphy (Eddie Murphy), kalayan gaya anu mantap, anu kami peroleh nyaéta pilem lisénsi awéwé anu lucu, klinis anu nuturkeun plot umum sareng ketukan anu asli, tapi nyobaan ngalirkeun pilem Mulan damel sorangan kana kakuatan tempur "Star Wars" gumantung kana jinis kakuatan. Liu Yifei maénkeun peran anu saé pikeun budak awéwé anu berbakat. Anjeunna pura-pura janten budak lalaki sareng maénkeun peran bapak cacat dina tentara kaisar atas nami anjeunna. Tapi hébat Gong Li ieu wasted ku dukun. Anjeunna ngarepkeun maksakeun anjeunna ngiringan nikah sareng ngagulingkeun éta. Patriarki neken struktur kakuatan duanana. Sacara stilistika, sutradara Selandia Anyar Niki Caro (pengendara lauk paus) bebas nginjeum pilem Wu Xia, anu sacara sakedik narik minat selebriti internasional saatos kasuksésan "Crouching Tiger, Hidden Dragon" (Hucdenden Dragon) Panonna (sacara visual sareng mayar upeti ka "Pahlawan" , "The House of Flying Daggers") sareng "The Curse of the Golden Flower", tapi tindakanana henteu umum sapertos anu dibayangkeun: seueur pandangan kana kaméra, tapi kuring henteu ngartos Kumaha cara ngagunakeunana pikeun maju carita.
Henteu matak lieur sareng adaptasi musik tina panto anu diadaptasi pikeun novél ku Victor Hugo di 1862, drama kajahatan Perancis anu ditunjuk ku Les Misérables diganti ku prosa sadar sosial Hugo sumanget éta sumping pikeun ngahukum cara struktur sosial Hugo ngahukum aranjeunna. Éta direbut sareng dipindahkeun ka Montfermeil di luar kota Paris teu lami saatos kameunangan Piala Dunia 2018 Perancis. Dina ngalakukeun éta, Ladj Ly, sutradara plot perdana, nganggo dongéng sindiran ironis ieu pikeun diajar kakejaman pulisi sareng nambihan kaayaan warga imigran ngora anu kakonci dina sistem kriminal sapanjang sajarah. Pulisi mangrupikeun titik Éntri munggaran urang ka dunya ieu, sareng pilem na bakal dibatalkeun dina Ruiz (Damien Bonnard) dina bentuk dinten latihan, anu kanggo departemén kajahatan jalan Paris transfer Anyar. Nanging, upami pilemna mimitina dileupaskeun salaku prosedur pulisi anu ketat, Ly bakal ngamimitian ngagedékeun cakrawala ku ngantep saurang lalaki lokal kalayan drone ngahaja néwak kaayaan anu beuki parah antara pulisi sareng sakumpulan nonoman. Dina cuplikanana, budak panungtung diculik. Némbak maké bedil Flash-Ball anu teu matak teu pati. Saatos ningkatna ketegangan sareng huru-hara pecah, aya unsur anu ngageleger dina drama kota Perancis sapertos Lahain sareng De Pan, tapi ogé dina "Lord of the Flies", "Lonely Home", "Teenage Boy" Palasik fanatik "Over the Edge" sareng "Bahkan The Lion King, salaku kampanye penjualan telenges barudak direncanakeun kalayan ati-ati, ogé parantos ngungkabkeun sifat anu ngancurkeun siklik tina sistem ieu. Dina sistem ieu, jalma dewasa anu kuduna ngajagaan aranjeunna sababaraha kali ngical Drop futures sorangan. ■
"Kuring Mikir Ngeunaan Akhir" sayogi dina Netflix, "Mulan" sayogi dina Disney +, sareng Les Misérables dipidangkeun di sababaraha bioskop
Hatur nuhun parantos maca carita ieu dina halaman wéb kami. Nalika narik perhatian anjeun, kuring ogé ngajukeun sarat penting pikeun anjeun.
Kajadian utama di taun 2020 parantos mangaruhan pangaruh kana seueur pangiklan kami, sareng ku éta ogé ngahasilkeun pendapatan. Ayeuna, langkung ti heula, urang ngandelkeun langganan digital anjeun pikeun ngadukung berita kami.
Pikeun ngalanggan scotsman.com sareng gaduh aksés henteu terbatas kana warta sareng inpormasi Skotlandia online sareng dina aplikasi kami, mangga buka https://www.scotsman.com/subscription


Waktos Post: Sep-05-2020